Kotlovski sistemi

Kotlovski sistemi

Kako rešiti probleme korozije i naslaga u kotlovskim sistemima?

Kotlovski sistemi su prisutni gotovo u svim proizvodnim fabrikama, a takođe i u toplanama, energetskim postrojenjima, ustanovama, školama i bolnicama. Bilo da se radi o toplovodnim ili parnim kotlovima energija se uvek prenosi vodom, odnosno vodenom parom kao radnim fluidom. Pošto je voda u kontaktu sa izmenjivačima toplote, cevima, turbinama, i ostalim metalnim delovima opreme, javljaju se problemi korozije i stvaranja kamenca, ukoliko voda nije adekvatno pripremljena i hemijski tretirana.

Kako da izbegnete problem koji Vam značajno povećava troškove energenata i održavanje kotla?

Pročitajte ovde

Izbor pravilnog hemijskog tretmana koji će rešiti probleme korozije i stvaranja kamenca je kompleksna oblast i potrebna su specifična tehnološka znanja o funkcionisanju kotlovskog sistema, radnim parametrima i kvalitetu vode, da bi se napravio adekvatan i ekonomičan izbor. Efikasnost primenjene hemikalije i njena godišnja potrošnja će zavisiti od pravilne selekcije proizvoda.

Za konsultacije i pomoć u vezi izbora tretmana kotlovske vode kontaktirajte nas putem mail-a office@vodoservice.com ili pozovite broj 011 744 3079

Pored toga potrebno je odabrati tretman koji će biti u skladu sa standardima koje propisuju Zakonski akti i regulatrona tela. Najpoznatiji standardi su oni objavljeni od strane: ASME (American Society of Mechanical Engineers), BSI Group (British Standard Institution), Japanese Industrial Standards Committee (JSI) i EU standardi (EN 12952-12:2003,EN 12953-10:2003). U Srbiji su u primeni standardi  SRPS EN 12953-10:2009 i SRPS EN 12952-12:2009 koji su potpuno usklađeni EU propisima i služe kao osnov za proveru kvaliteta.

Vodoservice će za vas uraditi stručnu procenu vode kotlovskog sistema u skladu sa svim navedenim faktorima i dati rešenje za tretman vode. Pored toga kao uslugu ćemo za vas raditi redovno praćenje kvaliteta vode i konsultovati za svaki problem koji se može javiti u ovoj oblasti.

Pročitajte više o kotlovskim sistemima na našem blogu.

Imate li dodatnih pitanja?

Slobodno nas kontaktirajte i  porazgovaraćemo o vašim specifičnim potrebama.

Nazovite nas

Call Now ButtonPOZOVITE NAS