Rashladni sistemi

Rashladni sistemi

Industrijski rashladni sistemi sa vodenim hlađenjem

Industrijski rashladni sistemi sa vodenim hlađenjem vrše uklanjanje toplote sa industrijske opreme koristeći vodu kao radni fluid. Primenjuju se u velikim industrijskim kompleksima kao što su termoelektrane, rafinerije, topionice, čeličane, ali i na postrojenjima za proizvodnju hrane, pića i sl.

Cilj uspešnog održavanja vodene strane industrijskog rashladnog sistema je da se reše problemi vezani za koroziju, naslage i mikrobiološku kontaminaciju. Ova tri problema su međusobno povezana, svaki od njih pojačava druga dva i uvek deluju zajedno. Ukoliko se integrisanim pristupom svi reše, doći će do povećanja efikasnost rada rashladnog sistema, produžiće se vek trajanja opreme i ostvariti značajne uštede u smislu potrošnje električne energije, potrošnje rashladne vode i smanjiće se opterećenje sistema za pripremu vode. Detaljnije o pristupima rešavanja ovih problema, o tipovima industrijskih rashladnih sistema i specifičnostima hemijskog tretmana svakog od njih pročitajte na našem blogu.

VodoService d.o.o. vam nudi stručnu procenu rada vašeg rashladnog sistema i kompletno rešenje za tretman rashladne vode. Primenom znanja i izvršenim analizama vode na terenu, kao i procenom tehno-ekonomskih parametara, u stanju smo da poboljšamo rad vašeg sistema i ostvarimo uštete. I to nije sve. Vodoservice će organizovati stručnu obuku i osposobljavanja vašeg osoblja kako da primene poboljšanja i efikasnije upravljaju radom postrojenja.

Imate li dodatnih pitanja?

Slobodno nas kontaktirajte i  porazgovaraćemo o vašim specifičnim potrebama.

Nazovite nas

Call Now ButtonPOZOVITE NAS