Hemikalije za tretman vode

Hemikalije za tretman vode

U tretmanima voda hemikalije se upotrebljavaju radi postizanja određenih svojstava fluida kao što su: smanjena korozivnost prema metalima, prevencija taloženja mineralnih naslaga, mikrobiološka ispravnost, sprečavanje pene. Takva primena se često naziva kondicioniranje vode. Pored toga, hemikalije se koriste i za uklanjanje nepoželjnih materija iz vode izazivanjem taloženja, disperzijom i deemulgacijom masti i ulja i dr.

Prema praktičnoj nameni, hemikalije za tretman voda su razvrstane u sledeće grupe:

Hemikalije za rashladne sisteme – omogućavaju efikasan rad rashladnih sistema tako što sprečavaju koroziju, stvaranja naslaga i kontaminaciju mikroorganizmima i algama.

Hemikalije za kotlovske i toplovodne sisteme – dodaju se vodi u toplovodima i kotlovima radi sprečavanja pojava korozije i naslaga. Kondicioniranjem kotlovske vode postiže se maksimalna energetska efikasnost opreme i sprečavaju gubici u potrošnji energenata.

Hemikalije za reverznu osmozu – sprečavaju probleme koji nastaju u radu reverzne osmoze usled taloženja mineralnih soli ili kolonija mikroorganizama na membranama

Hemikalije za otpadne vode – širok spektar proizvoda koji se koriste za prečišćavanje otpadnih voda odvajanjem suspendovanih materija, uklanjanjem teških metala, sprečavanjem pene, odvajanjem ulja, odvodnjavanje muljeva istaloženih iz vode

VodoService nudi kompletan asortiman hemikalija za tretman voda, dozirnu opremu i specijalizovane monitoring uređaje za kontrolu doziranja hemikalija.

U saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima hemikalija možemo Vam ponuditi sledeće vrste specijalizovanih hemikalija za tretman voda:

  • inhibitori korozije
  • inhibitori kamenca i neorganskih naslaga soli
  • kombinovani inhibitori korozije i kamenca
  • koagulanti za sirovu i otpadnu vodu
  • flokulanti za otpadnu vodu
  • uklanjivači vode iz otpadnog mulja
  • antipenušavci
  • disperzanti za masti i ulja
  • biocidi

Izbor odgovarajućeg proizvoda za Vaš sistem u velikoj meri zavisi od fizičko-hemijskih karakteristika napojne vode i operativnih parametara sistema. Potrebno je iskustvo i znanje da bi se izabrao odgovarajući hemijski program koji Vaš sistem uspešno štiti od svih negativnih uticaja (korozija, kamenac i mikrobiološka zagađenost), a da istovremeno bude najekonomičniji i ostvaruje uštede u održavanju. Vodoservice će za Vas izabrati hemijski program prema potrebama konkretnog sistema, odrediti kontrolne parametre i kontinualno servisirati sistem u toku tretmana.

Imate li dodatnih pitanja?

Slobodno nas kontaktirajte i  porazgovaraćemo o vašim specifičnim potrebama.

Nazovite nas

Call Now ButtonPOZOVITE NAS