UV dezinfekcija vode je proces koji koristi ultravioletno (UV) svetlo za uništavanje patogena u vodi, uključujući bakterije, viruse i protozoe. Ovaj proces se koristi za pročišćavanje vode za piće, procesne vode u industriji, kao i za dezinfekciju vode u bazenima, spa centrima i drugim javnim objektima. UV svetlo radi tako što oštećuje DNK patogena u vodi, što ih sprečava da se umnožavaju i razmnožavaju. Kada patogeni više ne mogu da se umnožavaju, oni postaju neškodljivi i prestaju da predstavljaju pretnju po zdravlje. Najbolji rezultati se postižu ukoliko sistema za UV dezinfekciju prethodi mehanička filtracija vode, jer se tako uklanjaju suspendovane materije koje mogu da utiču na efikasnost dezinfekcije. Postupak UV dezinfekcije vode sprovodi se korišćenjem UV lampi koje su smeštene unutar sistema za filtriranje vode. Voda prolazi kroz kućište koje sadrži ove lampe, koje emituju UV svetlost i uništavaju patogene. Ovaj proces je brz i efikasan, ne zahteva upotrebu hemikalija, niti menja hemijski sastav vode, što ga čini čistijim i bezbednijim za piće.

Vodoservice d.o.o. zastupa renomirane proizvođače opreme za UV dezinfekciju vode. U stanju smo da odgovorimo na sve zahteve profesionalnih korisnika u pogledu isporuke, ugradnje, puštanja u rad i održavanja sistema za UV dezinfekciju vode.

Najbitniji korak u procesu nabavke UV sistema je selekcija na osnovu ulaznih tehničkih podataka kao što su poreklo vode koja se tretira, mutnoća, suspendovane materije, transmitanca, hidrauličke karakteristike protoka i pritiska, očekivana redukcija patogena, specijalni zahtevi za određene industrije, itd. Ukoliko se ovaj korak dobro uradi, uspeh i efikasnost primene sistema je zagarantovana. Naši inžinjeri Vam mogu pomoći u ovome i tako pružiti podršku i osigurati zadovoljstvo proizvodom. Kontaktirajte nas preko web kontakta ili na priložene brojeve telefona.